06 21218076

info@praktijkmovita.nl

info@praktijkmovita.nl

Het Body Mind Release Traject

Het Body Mind Release Traject

Dit Body Mind Release behandelingstraject omvat zeven persoonlijke consulten. Deze variëren van een half uur tot anderhalf uur.

Alleen wanneer er bij jou sprake mocht zijn van een innerlijk gekwetst stuk dan komt er één extra consult bij. Wekelijks worden jouw vorderingen besproken en krijg jij nieuw ‘huiswerk’.

Na elk consult weet je wat jij de komende week zelfstandig mag doen en vooral ook waarom. Gaandeweg het traject voel jij je steeds beter.

Je ervaart dan – afhankelijk van jouw initiële klachten – steeds meer energie, meer fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en (zelf)vertrouwen. Jij voelt je bevrijd, minder afhankelijk en je kan weer genieten.

 

Dit Body Mind Release behandelingstraject omvat zeven persoonlijke consulten. Deze variëren van een half uur tot anderhalf uur.

Alleen wanneer er bij jou sprake mocht zijn van een innerlijk gekwetst stuk dan komt er één extra consult bij. Wekelijks worden jouw vorderingen besproken en krijg jij nieuw ‘huiswerk’.

Na elk consult weet je wat jij de komende week zelfstandig mag doen en vooral ook waarom. Gaandeweg het traject voel jij je steeds beter.

Je ervaart dan – afhankelijk van jouw initiële klachten – steeds meer energie, meer fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en (zelf)vertrouwen. Jij voelt je bevrijd, minder afhankelijk en je kan weer genieten.

Eerste consult

Het in kaart brengen van de problematiek.

Tijdens het eerste consult bespreek jij waar jij NU last van hebt. Wij gaan hierbij dus niet meer zoeken naar, of praten over de vermeende oorzaak waardoor jij wellicht bepaalde gevoelens en overtuigingen bij je draagt. Als onderdeel van de anamnese word je gevraagd om in cijfers aan te geven, hoe jij je op verschillende vlakken voelt. Zo kunnen wij wekelijks je vorderingen bijhouden.

Vervolgens worden je verwachtingen besproken en stellen we een gericht behandelplan op.

Tweede consult

Loslaten van specifieke vecht- en vluchtgevoelens

In dit tweede consult test ik met een kinesiologische testmethode – de onbalans in je vecht- en vluchtgedrag. Door deze balans te herstellen, stroomt de energie veel beter door jouw lichaam en kom je weer in beweging. Je zit dan niet meer vast.

Deze specifieke gevoelens en overtuigingen worden aangevinkt op jouw werkschema. Omdat jij in de eerste week al veel hebt losgelaten, is er nu ruimte ontstaan om de eerste zes positieve gevoelens weer terug te halen. Ik test deze voor jou. Naast het herstellen van de hierboven genoemde onbalans, ga jij ook hiermee de komende week aan de slag. Tijdens dit consult krijg je daarom tevens uitgelegd hoe jij jouw positieve gevoelens terughaalt.

Derde consult

Loslaten van angsten

In dit derde consult gaan we aan de slag met jouw eventuele angsten. Een angst is een bundeling van beperkende gevoelens en overtuigen die je remmen om een stap in een bepaalde richting te nemen. Hiermee bedoelen we niet de natuurlijke levensreddende angsten die je helpen te reageren op dreigend gevaar. Deze angsten worden per niveau gericht voor je getest en aangevinkt op je werkschema. Ook nu weer mag jij zes positieve gevoelens per niveau terughalen. Deze worden nu niet voor je uitgetest, maar jij mag deze zelf uitkiezen.

Hiermee ga jij dan weer zeven dagen aan de slag.

Vierde consult

De ballon opblazen

In deze week ga jij vol ‘los’ met het terughalen van alle positieve gevoelens op alle niveaus. Je haalt nogmaals alle positieve gevoelens terug die jij al eerder hebt teruggehaald, plus alle resterende positieve gevoelens die je nog niet hebt teruggehaald. Hiermee blaas jij je ballon op en trekt deze ballon je uit de modder.

Echt een hele fijne week!

Vijfde consult

Het maken van een afhankelijkheidsschema

“Wanneer ik naar jou kijk, zie ik mijzelf. Mijn omgeving laat mij zien wie ik ben en hoe ik me voel. Ik herinner me het weer, wij zijn Eén!”

In dit consult ga ik samen met jou aan de slag met het maken van een Afhankelijkheidsschema. In deze fase van het traject ‘sta’ jij bijna!~ De mensen direct om je heen laten je zien welke ballast jij nu nog mag loslaten en welke positieve gevoelens jij nu nog moet terughalen om zonder de hulp van een ander te kunnen ‘staan’. De ballast die jij bij je draagt, kleurt namelijk de bril waarmee jij naar jezelf, de ander en het leven kijkt. Alles wat jou negatief triggert bij anderen mag jij loslaten en alles wat jou positief triggert mag jij weer terughalen.

In dit consult benoem jij daarom zes tot acht personen om je heen die je dierbaar zijn. Dit zijn de mensen van wie jij je emotioneel het meest afhankelijk voelt. Jouw micro-omgeving. Het gaat hierbij om de mensen die het eerst in je opkomen; een goede vriend(in), partner, kind(eren), vader of moeder. Wanneer jij veel denkt aan iemand die overleden is, kun jij die persoon ook in dit schema opnemen.

Ben jij (net)gescheiden, dan is het goed om hem of haar hierin mee te nemen. Juist wanneer jij nog veel aan iemand denkt, betekent dat diegene jou nu op een of meerdere vlakken nog triggert.

Hij of zij is dan nog steeds een spiegel voor jou. De bedoeling is dat jij per persoon zowel de eventuele negatieve als positieve zaken benoemt die je opvallen.

Vervolgens ga jij daar deze week mee aan de slag.

Na deze week ‘sta’ je als het goed is in jouw eigen kracht en geef jij je energie ook niet meer af aan anderen!

Zesde consult

Herprogrammeren van beperkende levensprogramma’s

Na de vijfde week van het individuele traject sta jij als het goed is in jouw eigen kracht. Je kunt dan ook niet meer terugvallen. Jij hebt voldoende ballast losgelaten en positieve gevoelens teruggehaald om zonder de hulp van een ander te ‘staan’. Ondanks dat veel beperkende gevoelens, overtuigingen en denkbeelden verdwenen zijn, kun jij nog steeds beperkingen ervaren in jouw leven.

Het is nu tijd om de zware stenen in jouw rugzak aan te pakken. Alle beperkende overtuigingen en gevoelens die jij maar vaak genoeg hebt herhaald, zijn namelijk programma’s geworden in je onderbewustzijn. Denk jij maar vaak genoeg ‘ik heb pech’, dan krijg je zo vanzelf een automatisch draaiend ‘pechprogramma’.

Dus alles wat jij nu nog ervaart, wordt gecreëerd en in stand gehouden door deze onbewuste programmeringen. Dit zijn nogmaals de metaforische grotere stenen in jouw rugzak.

Een beperkend levensprogramma kun je pas effectief aanpakken wanneer jij de voeding – de overtuiging – losgelaten hebt en tegelijkertijd de juiste voeding – de positieve gevoelens – voor het te plaatsen positieve programma hebt teruggehaald.

In dit zesde consult maken wij daarom een start met het Her programmeren van beperkende levensprogramma’s. Daarmee bedoelen wij het loslaten van het betreffende programma en vervangen door een positief levensprogramma.

Ik ga je nu helpen met het herkennen en bepalen van de beperkende levensprogramma’s jij bij je draagt.

Vervolgens leer jij onze methodiek om deze succesvol te Her programmeren naar positieve programma’s.

Zevende consult

Herken beperkende levensprogramma’s

In dit zevende consult leg ik jouw uit hoe jij eventuele beperkende programma’s zelf kunt herkennen in jouw leven. Hierdoor blijf je in beweging en groei je steeds verder door. Na dit traject weet je hoe jij jezelf met deze Body Mind Release methode daarin blijvend kunt ondersteunen. Body Mind Release is zo je ‘Tool for Life’.

Dit individuele Body Mind Release traject heeft je geholpen om in jouw eigen kracht te staan en vergelijkbaar met een luchtballon verder omhoog te stijgen. Ook op jouw pad ‘in de lucht’ kom je af en toe ballast tegen die je ervan weerhoudt nog verder te stijgen.

Je kunt dan even het gevoel krijgen vast te zitten. Alles wat jij gaandeweg nog als vervelend of beperkend om je heen ziet of ervaart, hoef je alleen maar als een programma te benoemen en te herprogrammeren. Blijf daarom altijd goed om je heen kijken.

Ik wens je veel geluk, liefde, energie, ontspanning en levensvreugde toe.

Liefs, Monique.

Tarieven Body Mind Release

De kosten van een volledig traject van 6 tot 8 weken bedragen € 640,-

Dit tarief kan (indien gewenst) per consult voldaan worden, het bedrag per consult is dan € 92,50

Een intake is altijd gratis en vrijblijvend.